EuroVision, de Internationale organisatie van Evangelist David Hathaway organiseerde op vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli in het Amsterdamse Olympisch Stadion, het Festival of Life, “Holland Gateway to Europe”. Een locatie om niet snel te vergeten! Het Olympisch Stadion staat sinds 1928 in de huidige vorm in hartje Amsterdam. De technische productie lag in handen van JVK Sound Control en werd tot in de details nauwkeurig tot stand gebracht.

Met een team van zeker 10 technici sterk werd gewerkt aan de technische realisatie van het festival. De PA bestond uit een Meyer Sound MICA line-array systeem met 6 UPQ in- outfills en een UPQ middencluster. Het systeem gaf een egaal geluidsbeeld over de ruim 10.000 zitplaatsen die het stadion in deze setting bood.

Het podium werd gevuld met een lichtopzet waarbij gebruik werd gemaakt van meerdere LED armaturen en diverse krachtige conventionele lampen, hierbij werd gelet dat ook op camera een vullende achtergrond bestond bij het filmen van een spreker.

Ook video werd aangepakt, met 2 mobiele HD LED schermen kon de zaal videobeelden bekijken om zo toch een dichtere kijk te kunnen hebben op het podium waar sprekers en diverse bands het programma vulden.

2 trailers gingen naar Amsterdam, vanwege de onderliggende parkeergarage in het stadion was het niet mogelijk om met de vrachtwagen bij het podium te komen. Dit was tijdrovend voor de opbouw. Omdat bij het locatiebezoek, de productie met de lokale organisatie en de praktische zaken goed waren doorgesproken, waren we voorbereid op deze uitdaging.

Ruben Spaargaren was ook mee, en dat leidde tot het onderstaande verslag…

http://www.youtube.com/watch?v=tzqhCCtv5x0