Impressie van de eerste zomerconferentie in 2011:

We zijn trots te mogen meewerken aan de start van New Wine Europe. De europese variant is een opvolger en bijkomst van New Wine England en New Wine Nederland. Jaarlijks geven zij conferenties voor nationale bezoekers. De conferentie richt zich op het samenzijn van christenen en bemoedigd hen in hun geloofsstappen.

In 2011 namen organisatoren Francis en Barbara Noordanis de moedige stap om samen met enkele anderen een conferentie voor internationale bezoekers te starten. De vorm van New Wine werd aangehouden.

Zeker 300 bezoekers vanuit Engeland, Nieuw Zeeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland kwamen naar de eerste conferentie, en in het jaar daarna waren dat er zo’n 50 meer. Tweemaal daags zijn er samenkomsten waarbij elke leeftijdscategorie een eigen gericht programma heeft, dit maakt het aansprekelijk en leuk voor alle bezoekers.

2 spantenten van 20 bij 40 meter en van 15 bij 20 meter werden in een open stuk tussen de bossen opgebouwd. Hoewel er krachtstroom aanwezig was, was het gebruik hiervan erg beperkt. Door een laag ampèrage moesten ale fasen erg precies worden ingedeeld. Voor deze kwestie hebben wij alle apparatuur in kaart gebracht en werd het gebruik mogelijk.

In 2013 zaten we bij natuurpark De Hoge Rielen.