Doordat Elly & Rikkert vaak optreden in traditionele kerken met veel galm, maar ook in feesttenten en een variëteit aan zalen heeft JVK Sound Control een flexibel nieuw geluidssysteem geleverd. Vanwege de compacte vorm en flexibiliteit is gekozen voor een JBL VRX932 line array systeem bestaande uit 6 toppen en 2 subs. Dit systeem kan in een aantal configuraties worden ingezet zodat altijd een zaaldekkend systeem kan worden geboden en niet teveel galm wordt geproduceerd.

Onlangs hebben wij ook de Allen & Heath QU24 aangeschaft waarmee we de concerten nu remote vanuit de zaal kunen mixen. De mixer staat nu naast de toetsenist: Jan Borger die tijdens het concert zijn eigen “aux sent” mixt op het podium. Remote maakt de geluidstechneut de zaalmix en de monitormix voor Elly, Rikkert en Dick: de percusionist. Door dit nieuwe systeem hoeven we geen dikke multikabels meer door de zaal heen te leggen en met behulp van een In Ear systeem kan de FOH techneut zelfs kanalen PFL’en!

Tenslotte zijn er zelfs vier LED fresnells aangeschaft om het podium uit te lichten waardoor er voor de concerten nog maar één stroomgroep noodzakelijk is. Kortom: Elly & Rikkert zijn technisch gezien de meest groene artiesten van christelijk Nederland!

Bekijk voor een concert van Elly & Rikkert bij u in de buurt op deze pagina, en vindt ons daar ook!